Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
No i fajnie, że się wyjaśniło w końcu, przynajmniej jeśli chodzi o trzustkę. Teraz pytanie co dalej...
To można mieć zwłóknienia,przewlekłe bóle i nie mieć pzt? to ja już nic nie rozumiem.....
Wiec masz juz obraz na co masz uwazc czego nie wolno.Wiec tylko przestrzegac tego i bedzie dobrze.
Łatwo powiedzieć. Mam rozwaloną przemianę materii i naprawdę ciężko znaleźć coś, po czym nie utyję, a czego nie ma w "zakazane"
No i fajnie, że się wyjaśniło w końcu, przynajmniej jeśli chodzi o trzustkę. Teraz pytanie co dalej...
W sensie - gdzie szukać dalej czy zakładasz, że zwłóknienia/zwapienia będą się dalej rozwijać?
Jak dla mnie nic się nie wyjaśniło - mam zwapienia/zwłóknienia, ale nie PZT?
To można mieć zwłóknienia,przewlekłe bóle i nie mieć pzt?
to ja już nic nie rozumiem.....
<rozkłada bezradnie ręce> Ja też nie rozumiem. Ale może to te takie "widełki", które pozwalają się mniej martwić. W poniedziałek idę na konsultacje z gastroenterologiem. Zobaczymy.
Ale powiem Wam, że znowu zaczęłam się bać
No dokładnie nie musisz obawiać się najgorszego
A jaki masz ten opis dokladnie? Przepisz prosze
Wiadomość dodana po 01 min 18 s:
A jakbyscie zinterpretowali to: przewod rownomierny, niepowiekszony, w glowie 2,4 mm, sciana hiperechogeniczna - ze w glowie czy caly przewod?
"Miąższ trzustki bez zmian ogniskowych, o normalnej echogeniczności, podzielony cienkimi hipergenicznymi pasmami na obszary o wielości 1-3 mm, bez innych cech przewlekłego zapalenia trzustki. Przewód Wirsunga nie jest poszerzony. Zewnątrzwątrobowe drogi żółciowe mają do 3 mm szerokości i wyglądają prawidłowo." Potem coś o moich trzech (!) dodatkowych śledzionach i braku zmian w węzłach chłonnych.
"Rozpoznanie: nieznacznie niejednorodny miąższ trzustki, bez jednoznacznych cech przewlekłego zapalenia. Prawidłowy obraz dróg żółciowych i brodawek Vatera."
Azaya nie szukaj na siłę nie jedno PZT jest na świecie z takimi objawami, to może być bardzo wiele różnych dolegliwości.
Np. żólte stolce (tłuszczowe) daje tzw. SIBO (przerost flory bakteryjnej), Lamblie typowe objawy, lamblie mogą "podniszczyć" trzustkę. Może masz ją obciążoną a nie od razu PZT.
W Sibo, lambliach tak samo jest zaburzone trawienie tłuszczy i występują stolce tłuszczowe.
Strony: Poprzednia 1 2