Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Yerzyk mri - zanik glowy trzustki, wczesniej 5 lat miala dobre badania obrazowe. Niestety no jakos sobie radzi choc ma codziennie bole i bierze przeciwbolowe.
No tak to nie fajnie więc co jakiś czas diagnozuje tą trzustke...najgorzej że takie leki przeciwbólowe nie są dobre dla trzustki ale skoro ja tak boli i nie ma wyjścia...od 2 dni coś mnie nie boli ale w zamian jest mi niedobrze..zawsze coś za coś... Też tak macie czasem takie mulenie?
Ostatnio edytowany przez Yerzyk (2017-02-28 16:46:16)
Ja od kilku tygodni mam tylko cmienie. Żadnych mocnych boli nie mam. Fakt ograniczyłem tłuszcz, jem często i w małych ilościach. Jedynym takim słabym objawem jest duża ilość gazów.
Sluchajcie cieszcie sie ze macie tylko takie objawy kurde ludzie z bolu umieraja i napierdziela ich dzien w dzien wezcie sie chlopaki ogarnijcie kurde troche bedzie dobrze
Od początku grudnia nie potrafię się ogarnąć zawsze wszystko funkcjonowało bez problemu w dodatku zawsze dużo sportu uprawialem wiem...wiadomo są ludzie którym ból nie daje funkcjonować.. Jak narazie ciężko jest mi się z tym oswoić...z tą "nowa" póki co nie jasna sytuacja.
Yerzyk mi tez nie jest lekko... ale co zrobic
Powiem Wam tak kobieta jakos latwiej jest przejsc przez chorobe niz facetom.Wiem jak to wyglada u meza facet jak z bolami to i marudny jest oczywiscie nie kazdy wiekszosc by lezal spal i tv w miare ogladal.A kobieta na czworakach idzie cos ogarnia w domu a bolami lezec nie bedzie .Dlatego faceci pod tym wzgledem sa slabi i to nie ze ja ich krytykuje ale tak statystyki mowia.Dlatego panowie glowa do gory idzie wiosna bedzie dobrze trza tylko o tym nie myslec wierzyc ze bedzie oki.Milego popoludnia:)
Kasia myślę że jak boli nie ważne czy kobiet czy faceta to każdy jest marudny i niezadowolony fakt kobiety ponoć lepiej znoszą ból...jeśli chodzi o mnie wykonuje swoje obowiązki tak jak przedtem...praca obowiązki w domu..nie leżę zdolowany na kanapie...No ale fakt taki ze cały czas lekko boli i myślę o tym wszystkim non-stop....Dobra nie ma co bredzić jeśli chodzi o pogodę to powinno być coraz lepiej ;-) trzeba się cieszyć małymi rzeczami :-)
Yerzyk u mnie tez maz pracuje pomaga w domu itd ogolnie bol wiadomo daje znac jak czlowiek bez bolu to chce sie zyc jak boli to sie mysli to zrozumialy stan jest.Wierze ze bedzie juz tylko lepiej i ze wpisow tutaj o poprawie bedzie wiecej.Idzie wiosna jest chec do zycia i niech tak zostanie ....;)
ja dzis od rana mega scisk nad pepkiem gazy i ciagle odbijanie i oczywiscie zaden lek nie pomaga ehh...
W badaniu wyszły mi liczne ziarna skrobii w kale. Czy ktoś tez tak ma??
No ja nie miałem miałem nieliczne włókna mięsa ale badań nie robiłem 2 miesiące czekam na przyjęcie do szpitala...
Powiem Wam tak kobieta jakos latwiej jest przejsc przez chorobe niz facetom.Wiem jak to wyglada u meza facet jak z bolami to i marudny jest oczywiscie nie kazdy wiekszosc by lezal spal i tv w miare ogladal.A kobieta na czworakach idzie cos ogarnia w domu a bolami lezec nie bedzie .Dlatego faceci pod tym wzgledem sa slabi i to nie ze ja ich krytykuje ale tak statystyki mowia.Dlatego panowie glowa do gory idzie wiosna bedzie dobrze trza tylko o tym nie myslec wierzyc ze bedzie oki.Milego popoludnia:)
Tak jak napisał Yerzyk, jak facet nie ma co robić to leży i marudzi:D. Kobiety chcąc niechcąc muszą ogarnąć dom i nie maja czasu na narzekanie:). Taki klimat w Polsce mamy.
Pozdrawiam:)
Wczoraj zjadłam wegetwistera w KFC. Potem czułam lekki dyskomfort w brzuchu.
A dzisiaj druga wizyta w toalecie zakończyła się szarobrązowym stolcem z jakby pasami błyszczącego czegoś.
Stawiać na tłuszcz czy śluz, bo mam dużo stresów, a śluz występuje przy IBS?
Jak to problem sporadyczny to chyba nie problem...może być IBS tak mi się wydaje. Wczoraj po barszczu jak zobaczyłem kupę to Odrazu się przerażilem jedna czerwień no ale to barszcz...
Brzmi jak tluszcz, szare tez od tluszczu.
Wiadomość dodana po 01 min 02 s:
Nie wierz lekarzom ze to ibs...
Ibs to ich ulubiona diagnoza
Na EUS wyszły pojedyncze pasma zwapnień w granicach normy. Tłuszczowa podobno jest przy mocnym zniszczeniu.
Niestety nie jest to prawda, ja mam tluszczowa a mam zero zmian. Mam szare kolory, szare pasma i swiecace wlasnie. Zwapnienia nie sa w granicach normy, zwapnienie w trzustce znaczy jej chorobe, nie mowie, ze pzt od razu ale cos sie z nia dzieje, nie wierz w diagnozy typu IBS.
Niestety nie jest to prawda, ja mam tluszczowa a mam zero zmian. Mam szare kolory, szare pasma i swiecace wlasnie. Zwapnienia nie sa w granicach normy, zwapnienie w trzustce znaczy jej chorobe, nie mowie, ze pzt od razu ale cos sie z nia dzieje, nie wierz w diagnozy typu IBS.
Tutaj muszę się nie zgodzić bo to chyba nie jest takie proste. Na pewno zwapnienia mogą się tworzyć z wraz z wiekiem (zaawansowanym). Z drugiej strony Azaya jest młoda...Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat niestety.
Katies29 napisał/a:Niestety nie jest to prawda, ja mam tluszczowa a mam zero zmian. Mam szare kolory, szare pasma i swiecace wlasnie. Zwapnienia nie sa w granicach normy, zwapnienie w trzustce znaczy jej chorobe, nie mowie, ze pzt od razu ale cos sie z nia dzieje, nie wierz w diagnozy typu IBS.
Tutaj muszę się nie zgodzić bo to chyba nie jest takie proste. Na pewno zwapnienia mogą się tworzyć z wraz z wiekiem (zaawansowanym). Z drugiej strony Azaya jest młoda...Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat niestety.
Wy to umiecie człowieka do grobu wsadzić : ))
Lekarz powiedział, że faktycznie gdybym była starsza, to kompletnie by się nie przejął, ale w moim też nie szedłby w stronę PZT.
Z drugiej strony powikłaniem anoreksji są zwłóknienia/zwapnienia i teraz po prostu mam nadzieję, że nie będą się rozwijać.
Azaya, haha no cos Ty do jakiego grobu? Z tym sie przeciez normalnie zyje i nie czytaj glupot o rokowaniach, rokowania takie jakie podaja to sa dla osob u ktorych sie wykrywa te choroby w wieku 50-60 lat, to co innego jest bo oni zazwyczaja maja duzo innych chorob ( czesto tez alkoholowa ) i sa generalnie wyniszczeni
w naszym przypadku to inaczej, anoreksja jest zwiazana z problemami z trzustka bo ona nie lubi ani obzarstwa ani nadmiernego glodzenia sie ( wnioskuje, ze z racji iz produkuje mnostwo tego soku, brak jedzenia moze uaktywnic proces zapalny latwiej po prostu ale to tylko moja teoria
) jak Twoje objawy?
No właśnie takie, które wynikałyby z Twojej teorii - bóle i dużo amylazy.
Ale fakt, że bóle mam zwykle przy wzmożonym stresie, a przez mój ostatni związek dorobiłam się nerwicy : ))
A biegunka tłuszczowa chyba jednorazowa. Cóż, od teraz po jedzeniu Twistera nie patrzę w muszlę ;D
Kurczę chciałbym wierzyć w te Wasze wyliczenia. Ja bym chciał z 20 lat jeszcze pożyć, żeby córkę jakoś odchować i mozna iść do piachu. Ja niestety nie wierze w takie liczby, wiem jak sie teraz czuje bez bólów, a co dopiero jak sie zaczną. Nic mi sie nie chce, zero sił. Robiłem ostatnio morfologię i po tym jebanym antybiotyku straciłem 1 tysiąc białych krwinek. Mam teraz 4,9 tysiąca gdzie dolna granica to 4,2 tys.
Czesiek, czujesz sie bez energii bo cala swoja energie pozytkujesz na myslenie o chorobie i o tym kiedy umrzesz, nikt nie mialby energii. Myslales o antydepresantach, o lekach uspokajajacych? Morfologia to kwestia zmienna, dzis masz tak jutro inaczej, o tym za duzo nie mysl. Przewlekle zapalenie trzustki to choroba oparta na bolu, ktorego ty nawet nie masz wiec nie zakladaj ze jestes na nia chory, jest mnostwo innych schorzen ktore moga powodowac twoje objawy. Troche optymizmu
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna